Impressie 2015

Tweede bijeenkomst ‘Shipping 2015’

De tweede bijeenkomst van ‘Shipping 2015’ heeft op donderdag 29 januari 2015 plaatsgevonden in Taets Art and Event Park te Zaandam.

Ongeveer 110 leden en stakeholders uit de branche waren hierbij aanwezig, van wie ruim 70% ook twee jaar geleden bij de eerste editie aanwezig was.

In deze tweede editie stond duurzaam ondernemen in de maritieme sector centraal.

Marcel Crok (klimaatspecialist, wetenschapsonderzoeker en auteur van het boek “De Staat van het Klimaat”) gaf zijn confronterende inzichten over CO2-uitstoot en de milieuproblematiek in het algemeen.

Hieronder staan twee documenten met daarin de uitgeschreven tekst van de lezing en de gebruikt PowerPoint-presentatie.

Spreektekst lezing Bebeka.pdf
     
Presentatie Marcel Crok.pdf

Na de pauze gaf Paul Rosenmöller (programmamaker en oud-politicus) zijn visie op het centrale onderwerp. Zijn verhaal moedigde de gasten aan om vooral met elkaar aan de slag te gaan en vanuit die kracht ook met de politiek in gesprek te blijven. Hij gaf de gasten vijf concrete stappen waarmee zij direct aan de slag kunnen. Deze punten zijn:

  • Ontwikkel met elkaar een breed gedragen strategie
  • Werk met elkaar samen
  • Stel heldere en concrete doelen die meetbaar zijn
  • Stel een code op en creëer een aanspreekcultuur
  • Ventileer je succes

Deze bijeenkomst was, net als de vorige keer, onder leiding van journalist en RTV-presentator Sven Kockelmann. Hij zorgde voor veel interactie met de zaal aan de hand van een aantal stellingen waarop de gasten met stemkastjes konden reageren. Het leverde veel gespreksstof op tijdens het programma en bij het afsluitende dinerbuffet.

Wie deze tweede bijeenkomst gemist heeft, kan alsnog via deze website een impressie van de dag bekijken.

Heeft u vragen aan een van onze sprekers in relatie tot deze thematiek? Dan kunt u deze mailen naar management@bebeka.nl

Wij zorgen ervoor dat uw vraag beantwoord wordt.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws over Bebeka en ontwikkelingen binnen de scheepvaart en de energiemarkten? Meldt u zich dan aan voor onze nieuwsbrief